torsdag 1 juli 2010

Är bläckfisken Paul synsk?

Jag känner att denna blogg behöver, som ett undantag, ett lite lättsammare inslag och därför uppmärksammar jag att Svenska Dagbladet skriver om en synsk bläckfisk...

Bara en slump eller ett genuint fotbollsintresse? Oavsett vilket så har bläckfisken Paul för vana att pricka in vinnaren inför de matcher som Tyskland ska spela. Två plastlådor sänks ned i Pauls akvarium vid Oberhausen Sea Life Center i Tyskland. I varje låda ligger en snäcka fylld med mat. Den ena pryds av den engelska flaggan, den andra av den tyska. Utan att tveka tar Paul den här gången sikte på den tyska burken, lyfter locket och glider i för att komma åt snäckan. Både vinsterna mot Ghana och Australien och även förlusten mot Serbien lyckades han pricka in. Det är nyhetskanalen Sky news som visar i ett filmklipp på sin sajt hur Paul går till väga för att pricka in vinnaren i den kommande matchen. Hittills under VM har Paul lyckats få alla rätt när han har spått hur Tysklands matcher ska gå - trots att Paul faktiskt är född i Storbritannien. – Under EM 2008 hade Paul rätt mer än 80 procent när det gällde de tyska matcherna. Och i VM har han haft rätt 100 procent av gångerna, än så länge, säger Tanja Munzig vid Sea Life till Sky News.

Otrolig nog fick bläckfisken Paul rätt, Tyskland vann med 4-1 mot England, under söndagens (2010-06-27) match. Är bläckfisken synsk eller är det en ren slump?

För övrigt fortsätter jag med länkar till Sverigedemokraterna, SD-kuriren, SDU, Fädernas kyrka, Politiskt Inkorrekt, Fria Nyheter, SD Göteborg och SD Syd samt en uppmaning att länka överallt till Sverigedemokraterna. Alla valfrågor för Sverigedemokraterna; En trygg och värdig ålderdomEtt nära europeiskt samarbete utan överstatlighet. Jämställdhet och ökad trygghet för landets kvinnor. En ansvarsfull invandringspolitik. Krafttag mot brottsligheten. Slå vakt om familjen. Värdig vård för alla. En trygg och kunskapsinriktad skola. En ansvarsfull och hållbar miljö- och energipolitik. En rättvis arbetsmarknad och minskad arbetslöshet. Ett starkt och modernt svenskt försvar. Låt Sverige förbli Sverige. En levande landsbygd och ett djurvänligt samhälle. Sverigedemokraternas nya skuggbudget kommer också.

Ett urval av Sverigedemokraternas senaste pressmeddelanden kommer här: Jimmie Åkesson dömer ut SVT:s utestängning av SD som odemokratisk och motsägelsefull. Sverigedemokraterna svarar på Alliansens 100 frågor. SD framåt och vågmästare i ny mätning. Jimmie Åkesson kritisk mot Moderaternas flört med Miljöpartiet. Sverigedemokraterna vill ålägga landets skolor att arrangera traditionella avslutningar. Jimmie Åkesson fördömer frisläppandet av Ahmad Akileh (denna brottsling mördade i mars 2010 en försvarslös äldre kvinna på en parkeringsplats i Landskrona). Sverigedemokraternas skuggbudget 2010: En återupprättad välfärd. SD 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar