lördag 17 juli 2010

Patriarken av Konstantinopel om islams förtryck och hur de kristna förföljs i det muslimska Turkiet

År 330, för nästan 1.700 år sedan, invigde den romerska kejsaren Konstantin den store Romarrikets nya pampiga huvudstad, Konstantinopel vid Bosporen. Från första början var den nya huvudstaden en kristen stad och starten på den ortodoxa grenen av kristendomen under en patriark i Konstantinopel. Patriarken av Konstantinopel är i dag religiös ledare för 250 miljoner östligt ortodoxa kristna i hela världen. År 1453 intogs Konstantinopel av de muslimska turkarna. Idag förtrycks de kristna i Turkiet, under tusen år ett helt kristet land, av de muslimska myndigheterna i Turkiet.

Patriarken av Konstantinopel talar ut om muslimskt förtryck - Julen 2009 - del 1/2


Patriarken av Konstantinopel talar ut om muslimskt förtryck - Julen 2009 - del 2/2


Världen och det bysantinska riket år 550, ett sekel innan islams utbredning...

Rekonstruktion av hur halvmiljonstaden, Konstantinopel, såg ut för 1.500 år sedan.

De mäktiga murarna skyddade kristenhetens största stad i över tusen år.

Karta över Konstantinopel som visar dess hamn, Gyllene hornet, norr om staden.

Hagia Sofia i dess nuvarande form är uppförd 537 av Justinianus I mitt i hjärtat av Konstantinopel, nu omdöpt till Istanbul. 1453 omvandlade turkarna kyrkan till en moské. De fyra minareterna uppfördes under de nya muslimska härskarna.

För övrigt fortsätter jag med länkar till Sverigedemokraterna, SD-kuriren, SDU, Fädernas kyrka, Politiskt Inkorrekt, Fria Nyheter, SD Göteborg och SD Syd samt en uppmaning att länka överallt till Sverigedemokraterna. Alla valfrågor för Sverigedemokraterna; En trygg och värdig ålderdom. Ett nära europeiskt samarbete utan överstatlighet. Jämställdhet och ökad trygghet för landets kvinnor. En ansvarsfull invandringspolitik. Krafttag mot brottsligheten. Slå vakt om familjen. Värdig vård för alla. En trygg och kunskapsinriktad skola. En ansvarsfull och hållbar miljö- och energipolitik. En rättvis arbetsmarknad och minskad arbetslöshet. Ett starkt och modernt svenskt försvar. Låt Sverige förbli Sverige. En levande landsbygd och ett djurvänligt samhälle. Sverigedemokraternas nya skuggbudget kommer också.

Ett urval av Sverigedemokraternas senaste pressmeddelanden kommer här: Jimmie Åkesson dömer ut SVT:s utestängning av SD som odemokratisk och motsägelsefull. Sverigedemokraterna svarar på Alliansens 100 frågor. SD framåt och vågmästare i ny mätning. Jimmie Åkesson kritisk mot Moderaternas flört med Miljöpartiet. Sverigedemokraterna vill ålägga landets skolor att arrangera traditionella avslutningar. Jimmie Åkesson fördömer frisläppandet av Ahmad Akileh (denna brottsling mördade i mars 2010 en försvarslös äldre kvinna på en parkeringsplats i Landskrona). Sverigedemokraternas skuggbudget 2010: En återupprättad välfärd. SD 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar