måndag 14 juni 2010

Fakta om tidningen Faktum

Jag blir väldigt irriterad på den svenska vänsterpressen som inte kan skilja på fakta och fiktion. Ofta brukar svenska liberaler, socialister samt halv- och helkommunister komma med det befängda påståendet att Sverigedemokraterna har med nazister att göra. Detta är befängda påståenden och en f-rbannad lögn.

Lögner är en cancersvulst i samhället och får inte stå oemotsagda.

Jag anser att det är alla demokraters plikt att bemöta politiska lögner oavsett vilket parti vi stödjer. En levande demokrati förutsätter olika åsikter och olika politiska partier som i en öppen och rättvis tävlan får slåss om väljarnas gunst i fria och hemliga val med jämna mellanrum. Att förfalla till lögnaktiga påståenden om motståndarsidan är mycket lågt och underminerar den svenska demokratin. Vi bör alla värna om den offentliga debatten och hålla oss för goda för att ta påståenden direkt ur luften som saknar grund i verkligheten. Att vi människor har olika åsikter är inte ett problem utan tvärtom en stor tillgång. Ett samhälle som stagnerar mentalt och skyggar inför nya tankar är dödsdömt. Man kan konstatera att rent darwinistiskt måste allt levande, både djur och växter, utvecklas för att kunna överleva. Detta gäller även för människor och nationer.

Däremot finns det inget egenvärde i förändring bara för sakens skull. Jag betraktar mig som en konservativ person och anser att samhället bör förändras långsamt och att vi ska bevara gamla traditioner. Det finns ett stort egenvärde i hundraåriga traditioner som att exempelvis bevara den urgamla svenska monarkin som har rötter i det hedniska Sverige, äldre än tusen år.

Jag blir faktiskt mäkta upprörd när någon påstår något befängt i stil med centerpartisten Ove Svidén som anser att judar låg bakom 11 september och Förintelsen. Ove Svidén kommer dragande med patetiska lögner grundade i ren förföljelsemani och gammalt klassiskt judehat. Jag har för övrigt skrivit ett inlägg för cirka en månad sedan som heter "Sverigedemokraterna och deras helhjärtade stöd för Israel som är hotat av muslimska extremister".

Eftersom jag alltid varit mycket engagerad i Israels överlevnad som fri och demokratisk stat omringad av fientliga diktaturer har jag tagit upp Israelfrågan senare också. Jag kommer med största säkerhet att beröra Israelfrågan och hur en fred i Mellanöstern kan tänkas se ut vid tidpunkter i framtiden. Hursomhelt, jag studsade till när tidningen Faktum jämförde Sverigedemokrater med nazister, en helt absurd lögn, och skrev nedanstående brev till redaktionen för några dagar sedan.

Hej,

Jag brukar ibland köpa Er tidning för att göra en liten social insats. Jag brukar inte alltid läsa mitt exemplar men när jag gjort det ser jag att era journalister verkar vara ganska mycket vänster rent politiskt. Jag har dock inte uppfattat er som en politisk tidning men nu undrar jag. Jag brukar köpa tidningen vid ingången till ICA Kvantum i närheten av Frölunda Kyrka vid Frölunda Torg eller vid köpcentrumet 421. Jag måste säga att jag precis blivit mycket besviken på tidningen Faktum. Ni har ett spel som heter "Sverigedemokrat eller nazist?" på er hemsida.

Jag är sverigedemokrat och verkligen ingen nazist! Helt befängt att jämföra Sverigedemokraterna med nazisterna.  

I kontroversen om "Ship to Gaza" var Sverigedemokraterna det svenska parti som mest helhjärtat visade uppbackning för staten Israel. Detta var ingen engångsföreteelse från SD:s håll. Kolla på kända Sverigedemokratiska bloggar som Poliskt inkorrekt eller Allah Akbar. I samband med Israels 60-årsfirande 2008 deltog ledande sverigedemokrater i firandet av Israel som en demokratisk nation. Ni kan själva gå in och titta med egna ögon på Sverigedemokraternas tidning SD-kuriren och söka på Israel. Varför skulle Sverigedemokraterna vara BÅDE nazister och Israelvänliga? Att vara mot judar är själva kärnan i nazismen. Satt ni och sov på historielektionerna i skolan? Det faller på sin egen orimlighet att jämföra Sverigedemokraterna med nazisterna...

Inse fakta, mitt parti Sverigedemokraterna är inga nazister och jag vill faktiskt att ni genast tar bort spelet "Sverigedemokrat eller nazist?" från er hemsida. Om ni inte lyssnar har jag inget annat val än att rösta med fötterna = inte längre stödja hemlösa genom att köpa er tidning.

En trogen köpare av Faktum som vill fortsätta stödja de hemlösa i Göteborg

P.S. För övrigt kan ni roa er med spelet: "Rädda Mona från nazisterna!"

Testa dig på Politiskt Inkorrekt. Kan du skilja på ”nazistiska” Sverigedemokraterna och de röda riksdagspartierna? Gör testet och rädda Mona från nazisterna!

Tidningen Faktum – en tidning som främst säljs av hemlösa i Göteborg – har lanserat ett brädspel där man får välja mellan utdrag ur Sverigedemokraternas partiprogram och olika nazist-klassade politiska partiers partiprogram. Brädspelet lanseras som ett ”superpopulärt familjespel” och finns även som webb-test på hemsidan Faktum.nu. Såhär beskriver man spelet på hemsidan:

Samla familjen, sammankalla dina vänner, sänd ut en budkavle efter dina grannar. Nu är det äntligen här – det superpopulära, dubbelroliga, trippelunderhållande familjespelet Sverigedemokrat eller nazist?

I den ursprungliga webb-versionen fick man veta att om man svarade fel på någon fråga så bevisade det att det inte gick att skilja mellan sverigedemokrater och nazister.

På politiskt Inkorrekt tycker vi att det här spelet är så festligt att vi bestämt oss för att sätta ihop ett eget spel. Dock har vi inte samma resurser som politiskt korrekt media, så vi har fått nöja oss med frågar av typen 1 – x – 2. För varje fråga nedan är ett citat hämtat från Sverigedemokraterna, ett från Socialdemokraterna och ett från Vänsterpartiet.

Klarar du av att skilja ”nazisterna” i Sverigedemokraterna och de två rödgröna partierna åt? Blandar du ihop Sverigedemokraterna med något av de andra partierna bevisar det enligt Faktum’s logik att de rödgröna är nazister. Eller åtminstone nationalister, allt beroende på vilket resultat du får på Faktum’s test.

Se alltså till att svara rätt – för Monas skull!

Eftersom tidningen Faktum inte har bemödat sig om att besvara en tidigare trogen tidningsköpare och dessutom har kvar sitt lögnaktiga spel på hemsidan kommer jag aldrig mer att köpa deras tidning. Jag får helt enkelt hitta andra sätt att ekonomiskt hjälpa hemlösa i Göteborg. Jag tycker att det är synd att Faktum resonerar som en åsna i frågan men jag vägrar att stötta knäppgökar med skumma politiska idéer.

För övrigt fortsätter jag med länkar till Sverigedemokraterna, SD-kuriren, SDU, Fädernas kyrka, SD Göteborg och SD Syd samt en uppmaning att länka överallt till Sverigedemokraterna. Dessutom kommer här deras tre profilfrågor 1, 2 och 3. Alla valfrågor för Sverigedemokraterna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 och 14. Sverigedemokraternas nya skuggbudget kommer också. SD2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar