söndag 3 oktober 2010

Lite perspektiv på Sverigedemokraternas valframgångar

Hur kommer framtiden att gestalta sig?

Ovanstående fråga är, enligt mig, lika gammal som människosläktet själv. Genom historien har tyckare försökt gissa hur framtiden kommer att se ut. Rent generellt kan man konstatera att frågan är komplex, intressant och omöjlig att besvara. Ingen kan veta hur framtiden blir. Däremot kan man göra en kvalificerad gissning baserad på kunskaper, historiska jämförelser samt fingertoppskänsla. Det är inte säkert att frågeställaren får rätt men bara faktumet att man ställer frågan visar på någon slags framförhållning...

Hursomhelst, hur har det då gått för Sverigedemokraterna i valet för två veckor sedan? Att SD fick 5,7 % av rösterna (340.000 röster) och en vågmästarställning i Riksdagen med våra 20 mandat har antagligen alla klart för sig. Om vi tittar på hur det har gått i landstingsvalen kan vi konstatera att SD tagit plats i 15 av 20 landsting. I förra valet hade SD endast representanter i tre landsting, Örebro län, Skåne och Blekinge. Även i kommunerna har Sverigedemokraterna skördat stora framgångar med ca 680 mandat i kommuner och landsting. Numera finns partiet i 8 av 10 kommuner samt i 3 av 4 landsting. Historiskt sett brukade Sverigedemokraterna bli svagare ju längre norrut man kom i vårt avlånga land. Partiets starkaste fäste är fortfarande Skåne med 10 % av rösterna men SD har starka fästen över hela vårt land. Exempelvis fick SD 12 % av rösterna i Söderhamn i Hälsingland samt 11 % i Borlänge, Dalarna.

För att illustrera hur stödet för Sverigedemokraterna har spridit sig över hela Sverige tänkte jag lyfta fram valresultatet i Östergötland som inte är ett speciellt starkt SD-fäste.

Valresultat i Östergötland

Boxholm: 1 mandat (+1)
Finspång: 1 mandat (+1)
Kinda: 1 mandat (+1)
Linköping: 3 mandat (+3)
Mjölby: 2 mandat (+2) - vågmästare
Motala: 2 mandat (+0)
Norrköping: 4 mandat (+2)
Söderköping: 1 mandat (+1)
Vadstena: 1 mandat (+0) - vågmästare
Valdemarsvik: 1 mandat (+1)
Ydre: 1 mandat (+1)
Åtvidaberg: 1 mandat (+1)
Ödeshög: 1 mandat (+0)
Landstinget i Östergötland: 4 mandat (+4) - vågmästare

Totalt blev det 20 kommunala mandat i Östergötland och 4 mandat i Landstinget.

Partiets svagaste fästen är området runt huvudstaden och övre Norrland. Bland Sveriges trettio största kommuner är det endast tre stycken som numera inte har Sverigedemokrater i kommunfullmäktige. I Stockholm, Umeå och Luleå saknar, än så länge, SD kommunala mandat i deras lokala politiska församlingar. I över 10 % av de 290 svenska kommunerna, närmare bestämt 36 stycken, är Sverigedemokraterna i vågmästarställning.

Hur kommer då Sverigedemokraternas valframgångar att påverka vardagen och politiken?

Den första veckan efter valet utbröt ren och skär hysteri i ett antal politiskt korrekta läger, olika tidningar som skandalblaskan Aftonbladet var ledande i hetsen mot demokratin. Att flera hundratusentals svenskar haft fräckheten att rösta för ett Sverige-vänligt parti är upprörande för proffstyckare och den politiska eliten. Å andra sidan noterar jag att många vanliga medborgare reagerar på hetsen mot demokratins spelregler. Många vanliga väljare som inte röstade på SD anser att man skall respektera väljarnas vilja (även kallad för demokrati) och acceptera Sverigedemokraterna som en etablerad aktör på den politiska kartan. Svenska Dagbladet slopar de nedsättande värdeord om Sverigedemokraterna som media har haft i många år.


Det verkar som att stödet för Sverigedemokraterna har ökat efter valet vilket ovanstående artikel från Metro visar. Jag är övertygad om att SD kommer att öka sitt stöd i nästa val 2014 men problemet är att då kommer situationen vara ännu sämre. Vad hjälper det att Sverigedemokraterna kanske får 20 % i nästa val om nu de andra sju riksdagspartierna släpper in ytterligare 300.000 muslimer i Sverige?

Med nuvarande strutspolitik kommer välfärden att gå ännu mer på knäna. Vi har världens högsta skatter i Sverige men vi har inte världens högsta välfärd. Varför betala skatt om skattepengarna endast gynnar otacksamma muslimer som hatar allt och alla som inte är muslimskt?

Bostadsbristen, arbetslösheten, kriminaliteten och de etniska spänningarna kommer att öka lavinartat om inte Sverige anpassar sin asyl- och flyktingpolitik till övriga Europa. Om den borgerliga minoritetsregeringen vill fortsätta med nuvarande asyl- och flyktingpolitik kan de söka stöd hos de rödgröna. Problemet för den borgerliga regeringen är att den förda politiken är en återvändsgränd. Deras borgerliga väljare kommer att fly till SD samtidigt som problematiken med mångfald alltmer kommer att visa sig. Med andra ord kommer minoritetsregeringen att bli tvingade att röra sig mot en mera Sverige-vänlig riktning om de vill sitta kvar vid maktens köttgrytor.

Många borgerliga väljarna anser faktiskt att Sverigedemokraterna har en stor poäng med sin retorik mot en fortsatt ansvarslös massinvandring och slapphänt kriminalpolitik. Å andra sidan trodde nog många Sverigedemokrater att de borgerliga skulle skärpa sin asyl- och flyktingpolitik redan efter valsegern 2006. Vem vet hur de borgerliga kommer att göra? Fast en sak är säker, de har inte majoritet i Riksdagen utan antingen får de vända sig till de rödgröna eller till Sverigedemokraterna. Samtidigt går hela Europa på knäna under ekonomisk nöd och etniska spänningar mellan kristendomen och islam. Kan verkligen Sverige fortsätta med sin strutspolitk i fyra år till?

Samtidigt håller hela debattklimatet på att förändras när Internet tar över från gammelmedia. Det är ett faktum att papperstidningar tillhör en svunnen tid. När svenska folket får en mera allsidig bild av verkligheten utan att få den filtrerad av vänsterjournalister kommer opinionen att förändras. Att SD numera är ett riksdagsparti gör också att de andra partierna måste förhålla sig till vår politik. Man kan inte längre ducka bakom intetsägande floskler om "tolerans" och "solidaritet" utan måste ta debatten och då vinner alltid SD för vi har sanningen på vår sida. På vilket sätt är det solidariskt och tolerant att Sverige blir balkaniserat med allt värre motsättningar mellan olika befolkningsgrupper? I värsta fall har vi ett inbördeskrig på halsen om tjugo år...

Personligen tror jag också att de ekonomiska problemen kommer att bli allt värre de närmaste åren. Vi kan konstatera att både guld och silver har ökat i pris, upp ca 30 % det senaste året. Priset på guld har ökat från ca 280 dollar per oz (31 gram) till 1.300 dollar sedan sekelskiftet 1999/2000. Priset på silver har också ökat mycket kraftigt de senaste tio åren. Fast egentligen är det inte priset på guld och silver som ökar utan det är värdet på papperspengar som hela tiden faller. Som Voltaire sa redan på 1700-talet: "Papperspengar återvänder alltid till sitt inneboende värde och det är noll."

Västvärldens politiker "löste" finanskrisen hösten 2008 genom att fördubbla eller tredubbla penningmängden och vi vet alla vad som händer om man trycker för mycket pengar under alltför kort tid. När allt mer papperspengar skall konkurera om samma mängd varor kommer priserna att löpa amok - se exempelvis Tysklands hyperinflation på 1920-talet när man var tvungen att ta med en skottkärra med pengar för att köpa en brödlimpa. Nu kommer det nog inte att bli hyperinflation utan "bara" prishöjningar på 10-15 % per år vilket är ungefär som på 1970-talet. Peak Oil gör inte saken lättare precis.För övrigt fortsätter jag med länkar till Sverigedemokraterna, SD-kuriren, SDU, SD Television, Fädernas kyrka, Politiskt Inkorrekt, Fria Nyheter, Fria tider, SD Göteborg och SD Syd samt en uppmaning att länka överallt till Sverigedemokraterna. Alla valfrågor för Sverigedemokraterna; En trygg och värdig ålderdom. Ett nära europeiskt samarbete utan överstatlighet. Jämställdhet och ökad trygghet för landets kvinnor. En ansvarsfull invandringspolitik. Krafttag mot brottsligheten. Slå vakt om familjen. Värdig vård för alla. En trygg och kunskapsinriktad skola. En ansvarsfull och hållbar miljö- och energipolitik. En rättvis arbetsmarknad och minskad arbetslöshet. Ett starkt och modernt svenskt försvar. Låt Sverige förbli Sverige. En levande landsbygd och ett djurvänligt samhälle.Sverigedemokraternas nya skuggbudget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar