lördag 30 oktober 2010

Grundkurs om ekonomins ABC

En glad miljonär i afrikanska Zimbabwe på väg till bagaren för att köpa en brödlimpa...


Ovanstående bild från Afrika var såpass dramatisk att jag tar med den bara av den anledningen. Många dör faktiskt i attacker ifrån flodhästar och de kan vara mycket farliga för omgivningen. Hursomhelst, tillbaka till ämnet så håller alla världens centralbanker på att trycka ännu mera pengar ur tomma intet. I USA väntas snart ett tillkännagivande från Federal Reserve om att tillverka 100 miljarder dollar per månad och ge pengarna till politikerna så att de kan fortsätta att köpa röster i nästa val...

I detta läge kan det vara på sin plats med en tecknad "film" (egentligen från en serietidning) om hur en ekonomi växer och varför den slutar växa.

How an Economy Grows and Why It Doesn't (by Irwin Schiff)För övrigt fortsätter jag med länkar till Sverigedemokraterna, SD-kuriren, SDU, SD Television, Fädernas kyrka, Politiskt Inkorrekt, Fria Nyheter, Fria tider, SD Göteborg och SD Syd samt en uppmaning att länka överallt till Sverigedemokraterna. Alla valfrågor för Sverigedemokraterna; En trygg och värdig ålderdom. Ett nära europeiskt samarbete utan överstatlighet. Jämställdhet och ökad trygghet för landets kvinnor. En ansvarsfull invandringspolitik. Krafttag mot brottsligheten. Slå vakt om familjen. Värdig vård för alla. En trygg och kunskapsinriktad skola. En ansvarsfull och hållbar miljö- och energipolitik. En rättvis arbetsmarknad och minskad arbetslöshet. Ett starkt och modernt svenskt försvar. Låt Sverige förbli Sverige. En levande landsbygd och ett djurvänligt samhälle.Sverigedemokraternas nya skuggbudget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar